Srebrenica si faktor politik

Srebrenica si faktor politik

Rezoluta e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në lidhje me Srebrenicën pritej të ishte thjesht një akt humanitar i nderimit të viktimave të këtij krimit në prag të 30 vjetorit…
Takimet që ndodhën në Beograd në maj

Takimet që ndodhën në Beograd në maj

Puna aktive e lidershipit serb në gjysmën e parë të majit, menjëherë pas emërimit të qeverisë së re, është mjaft mbresëlënëse. Nga njëra anë, është e qartë se Beogradi po…
Viktor Orbán and Hristijan Mickoski on 24 October, 2023. Source: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher. Daily News Hungary

Loja maqedonase e Orbanit

Pas zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare në Maqedoninë e Veriut, vendi po hyn në një epokë ndryshimesh. Ndryshimi i pushtetit do të çojë në ndryshime konceptuale në politikën e jashtme dhe…
https://www.facebook.com/photo/?fbid=951040306609116&set=pb.100051094670379.-2207520000

Si e ndaloi Rusia evrointegrimin të Serbisë

“Integrimi evropian dhe anëtarësimi në Bashkimin Evropian është interesi kombëtar dhe përcaktimi strategjik i Republikës së Serbisë”, theksohet në faqen e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Serbisë. Por në…
A është e mundur një luftë e re në Kosovë?

A është e mundur një luftë e re në Kosovë?

Përgjigja për pyetjen e shtruar në titullin e mësipërm, ndryshe formulohet në Beograd dhe ndryshe në Prishtinë. Ndërsa zyrtarët serbë këmbëngulin se po bëjnë gjithçka për të ruajtur paqen, liderët…
Bombat e propagandës ruse

Bombat e propagandës ruse

Ky vit shënon 25-vjetorin e fillimit të bombardimeve të Jugosllavisë nga forcat e NATO-s. "Operacioni Forca Aleate" është një operacion ushtarak i bllokut të NATO-s kundër Republikës Federale të Jugosllavisë…